Fudge brownies, 9 stora bitar:
Ingredienser:
300 g mörk choklad
1 dl nutella (kan bytas mot 100 g smält mjölkchoklad)
170 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.75 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
0.5 tsk flingsalt
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form 25×25 cm med bakplåtspapper.
2. Smält ihop mörk choklad och smör, låt svalna en aning och rör sedan ner nutellan.
3. Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp. Rör sedan ned chokladblandningen.
4. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en klumpfri smet.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter.
Kakan ska vara fast när den är klar.
6. Låt svalna och skär sedan i rutor – jag delade kakan i 9 stooora bitar. Men om du skär i ”normalstora” bitar så får du ut 12-15.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…