Ingredienser 9 bitar
225 g Smör
3 st Ägg
3.5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1.75 dl Vetemjöl
1 nypa Salt
2.5 dl Kakao
MJÖLKCHOKLADGANACHE
1.25 dl Grädde
150 g Mjölkchoklad
BROWNIEN
Sätt ugnen på 150 grader. Klä och smörj en kvadratisk form som är 20x20 cm.
Tärna smöret. Smält smöret tillsammans med socker och kakao i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten.
Ta bunken från kastrullen och låt svalna något. Vispa sedan ner ett ägg åt gången med handvisp. Sikta ner mjölet och vaniljsockret. Vänd i en nypa salt. Vänd ihop med en slickepott till en jämn smet. Vill du kan du addera bitar av choklad, kakor eller nötter i din brownie.
Häll över smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Brownien ska ha satt sig i kanterna och vara lite seg/fuktig i mitten. Titta till din brownie regelbundet efter 20-25 min och förläng tiden med 5 minuter i taget. Exakt tid kan variera beroende på ugn och vilket typ av form man använder (både storlek och material) så för att att säkerställa att du får det perfekta resultatet rekommenderar jag att du håller koll.
Låt brownien svalna innan du tar ut den ur formen.
MJÖLKCHOKLADGANACE
Grovhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över den hackade chokladen. Rör ihop och låt sedan svalna och stelna till sig i kylen (håll koll så att den inte stelnar för mycket bara, skulle det hända kan du värma upp den igen).
Bre på ganachen på den svalnade brownien. Låt den sätta sig innan servering.
SERVERA OCH FÖRVARA BROWNIEN
Servera brownien med vaniljglass. Förvara brownien i kylen men ta fram den en stund innan servering så att den får komma ner i temperatur.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…