BOTTEN
1 paket digistivekex
100 g smält smör
0,5 tsk kanel
KANELBULLSCHEESECAKE
3 äggulor
1 dl florsocker
200 g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
KANELBULLSDEG
Ca 40 gram smält smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
KANELBULLESÅS
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl strösocker
50 g smör
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
GÖR SÅ HÄR:
1. Smula digestivekexen till smulor.
Fördela smulorna i en 24-26 cm form tillsammans med smält smör och kanel.
2. Vispa upp grädden, ställ åt sidan.
3. Vispa övriga ingredienser i en annan bunke och blanda sedan det med den vispade grädden. Ställ åt sidan.
4. Gör kanelbullsdegen genom att smälta smöret på medelvärme, rör i florsocker, vaniljsocker, kanel. Konsistensen ska vara lite tjockare än glasyr. Om den är för lös så ta i lite mer florsocker.
5. Häll cheesecakesmeten i formen varvat med kanelbullsdegen.
6. Låt stå i frys minst 4 timmar.
7. När cheesecaken blivit tillräckligt fryst, gör du kanelsåsen:
Ta fram en kastrull och lägg i alla ingredienser.
Koka upp såsen på medelvärme tills den blir lite trögflytande.
Låt såsen svalna helt.
8. Ringla ut kanelsåsen på cheesecaken.
9. Strö på pärlsocker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng