5 äggulor
1,25 dl socker
1 dl halvsöt sherry
2 msk rom, gärna Bacardi
pressad saft och rivet skal
av 1 citron
2 dl vispgrädde
Tillbehör:
färsk frukt och färska bär
1. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt i en skål. Tillsätt sherry. Ställ skålen i en kastrull och kokande vatten. Vispa i skålen tills krämen tjocknat, ca 20 minuter.
2. Ta upp skålen och rör ned rom, citronskal och -saft. Låt krämen kallna. Vispa i den då och då under tiden.
3. Vispa grädden och vänd den i äggsmeten. Häll smeten i vattensköljd form och ställ i frysen minst 4 - 6 timmar.
4. Ta fram desserten ca 10 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den och garnera med frukt och bär.
Ca 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…