Placeholder

Frusen zabaione

Ingredienser

5 äggulor
1,25 dl socker
1 dl halvsöt sherry
2 msk rom, gärna Bacardi
pressad saft och rivet skal
av 1 citron
2 dl vispgrädde

Tillbehör:
färsk frukt och färska bär

Gör så här

1. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt i en skål. Tillsätt sherry. Ställ skålen i en kastrull och kokande vatten. Vispa i skålen tills krämen tjocknat, ca 20 minuter.

2. Ta upp skålen och rör ned rom, citronskal och -saft. Låt krämen kallna. Vispa i den då och då under tiden.

3. Vispa grädden och vänd den i äggsmeten. Häll smeten i vattensköljd form och ställ i frysen minst 4 - 6 timmar.

4. Ta fram desserten ca 10 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den och garnera med frukt och bär.

Ca 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.