Fruktsoppa:
5 dl vatten
2,5 dl socker
0,75 dl ljus sirap
300 g jordgubbar,
färska eller frysta
3 rabarberstjälkar,
färska eller frysta
2 tsk vaniljsocker
1 lime
Yoghurtglass:
2,5 dl vatten
1,75 dl socker
1,25 dl ljus sirap
2,5 dl yoghurt
1. Koka upp vatten, socker och sirap. Låt det koka tills sockret har löst sig. Kyl lagen och sila ned den i yoghurten.
2. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskin eller ställs in i frysen.
3. Koka upp vatten, socker och sirap. Skala rabarbern och koka den mjuk i sockerlagen. Sila av lagen och låt den kallna något.
4. Rensa 200 g jordgubbar och finhacka dem. Häll lagen över jordgubbarna och låt stå i kylen 2 timmar. Sila blandningen genom en finmaskig sil och smaka av med limesaft.
5. Rensa resten av jordgubbarna och skär dem i lagom stora bitar. Lägg dem i soppan strax före servering. Lägg en kula yoghurtglass i den kalla soppan.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng