Placeholder

Fruktsoppa med yoghurtglass

Ingredienser

Fruktsoppa:
5 dl vatten
2,5 dl socker
0,75 dl ljus sirap
300 g jordgubbar,
färska eller frysta
3 rabarberstjälkar,
färska eller frysta
2 tsk vaniljsocker
1 lime

Yoghurtglass:
2,5 dl vatten
1,75 dl socker
1,25 dl ljus sirap
2,5 dl yoghurt

Gör så här

1. Koka upp vatten, socker och sirap. Låt det koka tills sockret har löst sig. Kyl lagen och sila ned den i yoghurten.

2. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskin eller ställs in i frysen.

3. Koka upp vatten, socker och sirap. Skala rabarbern och koka den mjuk i sockerlagen. Sila av lagen och låt den kallna något.

4. Rensa 200 g jordgubbar och finhacka dem. Häll lagen över jordgubbarna och låt stå i kylen 2 timmar. Sila blandningen genom en finmaskig sil och smaka av med limesaft.

5. Rensa resten av jordgubbarna och skär dem i lagom stora bitar. Lägg dem i soppan strax före servering. Lägg en kula yoghurtglass i den kalla soppan.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr