1 dl majsmjöl
0,5 dl linfrö
3/4 dl sesamfrö
1 1/4 dl pumpakärnor
1 1/4 dl solrosfrön
2 msk rapsolja
2 dl kokande vatten
Flingsalt (ca 2-3 teskedar)
1. Rör ihop alla torra ingredienser, utom flingsaltet.
2. Blanda ner oljan och det kokande vattnet. Låt svälla i ca 20 minuter. Strö över flingsaltet.
3. Bred ut jämt på en plåt ca 30x40cm och strö över flingsalt.
4. Grädda i mitten av ungen 60-80 minuter. Lägg över bakplåtspapperet med knäckebrödet på ett galler och låt svalna.
5. Låt svalna och bryt upp i så stora bitar som önskas. Servera som dom är, eller med smör, på ostbrickan etc. Njut!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng