Fröknäcke – min räddning

Ingredienser

3/4 dl solrosfrö (gärna rostade!)
3/4 dl skalade sesamfrön
3/4 dl linfrön
3/4 dl pumpafrön
1,5 msk fiberhusk
2 msk chiafrön
1 krm salt
1 dl mandelmjöl
2 dl riven ost
2 ägg
3 dl vatten
2 msk rapsolja

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Blanda i osten
Skilj äggvitor och äggulor åt och vispa vitorna till skum
Blanda ner gulorna i skummet
Rör ner äggen i de torra ingredienserna
Koka upp vattnet och tillsätt oljan när vattnet är varmt
Häll över olje-vattnet över resten av ingredienserna och rör så det inte är några klumpar
Låt stå i ca 10 att dra. "Degen" sväller och blir fastare.
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och jämna ut "degen" över hela ytan.
Sprinkla lite flingsalt över ytan

Grädda ca 60min i 160 grader.
Mot slutet av gräddningen, ta ut plåten och skär i bitar. Sätt in den igen och låt stå på eftervärme (max 75 grader) tills brödet är torrt.

Förvara helst i plåtburk eller låt det ligga kvar i ugnen. Det överlever inte så länge! :-)
Frön kan bytas ut och man kan krydda det som man vill. Likaså dekorera ytan med sesam, vallmo eller något annat man vill ha på.
Rosmarin både i och på fungerade väldigt bra.

Favoriten är en bit fröknäcke med enbart Bregott Havssalt på. Mums!!! :-)

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.