3/4 dl solrosfrö (gärna rostade!)
3/4 dl skalade sesamfrön
3/4 dl linfrön
3/4 dl pumpafrön
1,5 msk fiberhusk
2 msk chiafrön
1 krm salt
1 dl mandelmjöl
2 dl riven ost
2 ägg
3 dl vatten
2 msk rapsolja
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Blanda i osten
Skilj äggvitor och äggulor åt och vispa vitorna till skum
Blanda ner gulorna i skummet
Rör ner äggen i de torra ingredienserna
Koka upp vattnet och tillsätt oljan när vattnet är varmt
Häll över olje-vattnet över resten av ingredienserna och rör så det inte är några klumpar
Låt stå i ca 10 att dra. "Degen" sväller och blir fastare.
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och jämna ut "degen" över hela ytan.
Sprinkla lite flingsalt över ytan
Grädda ca 60min i 160 grader.
Mot slutet av gräddningen, ta ut plåten och skär i bitar. Sätt in den igen och låt stå på eftervärme (max 75 grader) tills brödet är torrt.
Förvara helst i plåtburk eller låt det ligga kvar i ugnen. Det överlever inte så länge! :-)
Frön kan bytas ut och man kan krydda det som man vill. Likaså dekorera ytan med sesam, vallmo eller något annat man vill ha på.
Rosmarin både i och på fungerade väldigt bra.
Favoriten är en bit fröknäcke med enbart Bregott Havssalt på. Mums!!! :-)
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk