Bröd med frön och mungbönor blir inte bara hälsosammare utan även saftigare. Det behövs inget jäsmedel för att lyckas med fröbrödet. Dessutom är det glutenfritt om gryn av ren havre används.
1 limpa
1 dl torkade mungbönor (1 dl torkade motsvarar 3 dl blötlagda)
ca 1 l kokande vatten
2 dl solrosfrön
2 dl havregryn
1 1/2 dl vita sesamfrön
2 msk chiafrön
1 dl sötmandel
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
1 msk stött kummin
3 dl kallt vatten
1 msk honung
3 msk olivolja
Skölj de torkade mungbönorna. Lägg dem i en bunke och slå över kokande vatten. Låt ligga i blöt över natten eller minst 8 timmar. Häll av och låt rinna av väl.
Öppna timer: 8 timmar
Blanda de blötlagda mungbönorna och alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ihop det kalla vattnet, honung och olja och häll det över fröblandningen. Blanda ihop.
Tryck ut smeten i en bakpappersklädd brödform, ca 2 liter (för 1 limpa). Låt stå ca 3 timmar i rumstemperatur.
Öppna timer: 3 timmar
Sätt ugnen på 175°C. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 70 minuter. Låt brödet svalna i formen.
Öppna timer: 1 tim 10 min
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng