Placeholder

frityrsmet

Ingredienser

Dessa ingredienser underlättar för en fluffig och knaprig frityr:
1. Uppvispad äggvita
2. Sodavatten eller öl (iskallt)
3. En blandning av 30% Maizena eller annan stärkelse (t ex potatismjöl), 30% rismjöl och 40% vetemjöl (gärna special)
4. Bikarbonat
5. Bakpulver

Gör så här

Det som skall friteras bör torkas mycket noga, därefter vändas i Maizena eller annan stärkelse och först därpå i frityrsmet. Beroende på vad man friterar så kan diverse marinader och lag funka som mörningsreagenter. I dessa fall är det ännu viktigare att torka ordentligt.

Själva friteringen är lika komplicerad som förberedelserna. Olika råvaror kräver olika tekniker vad det gäller temperatur och tillagningstid. Att gå in på de enskilda råvarorna är tyvärr ogörligt.

~Paul~

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.