Dessa ingredienser underlättar för en fluffig och knaprig frityr:
1. Uppvispad äggvita
2. Sodavatten eller öl (iskallt)
3. En blandning av 30% Maizena eller annan stärkelse (t ex potatismjöl), 30% rismjöl och 40% vetemjöl (gärna special)
4. Bikarbonat
5. Bakpulver
Det som skall friteras bör torkas mycket noga, därefter vändas i Maizena eller annan stärkelse och först därpå i frityrsmet. Beroende på vad man friterar så kan diverse marinader och lag funka som mörningsreagenter. I dessa fall är det ännu viktigare att torka ordentligt.
Själva friteringen är lika komplicerad som förberedelserna. Olika råvaror kräver olika tekniker vad det gäller temperatur och tillagningstid. Att gå in på de enskilda råvarorna är tyvärr ogörligt.
~Paul~
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…