Fredagsmat – Den perfekta laxsalladen med aioli

Ingredienser

Sallad:
350 g Varmrökt lax
15 st Körsbärstomater
1 st Salladshuvud (Cosmopolitan eller Roman)
1/2 Rödlök
100 g Parmesan riven
1/2 Påse krutonger
1 st Halloumi
Aioli:
2 st Äggulor
2,5 dl Olivolja
3 st Vitlöksklyftor
0,5 tsk Salt
1 krm Vitpeppar

Gör så här

Sallad:
1. Hacka salladen, tomaten och rödlöken.
2. Riv parmesanen grovt, gärna med mandolin.
3. Skär halloumin tunt och stek tills den blir gyllenbrun.
4. Blanda ihop allt och vänd sedan ned laxen och krutongerna.

Aioli:
1. Pressa ner viktlöken i en skål.
2 .Rör ner äggulorna
3. Häll sedan långsamt ner olivoljan samtidigt som du rör hela tiden.
4. Krydda med salt och peppar.

Rör ner aiolin i salladen och servera gärna med en extra klick på sidan.
Smaklig måltid!

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.