Sallad:
350 g Varmrökt lax
15 st Körsbärstomater
1 st Salladshuvud (Cosmopolitan eller Roman)
1/2 Rödlök
100 g Parmesan riven
1/2 Påse krutonger
1 st Halloumi
Aioli:
2 st Äggulor
2,5 dl Olivolja
3 st Vitlöksklyftor
0,5 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
Sallad:
1. Hacka salladen, tomaten och rödlöken.
2. Riv parmesanen grovt, gärna med mandolin.
3. Skär halloumin tunt och stek tills den blir gyllenbrun.
4. Blanda ihop allt och vänd sedan ned laxen och krutongerna.
Aioli:
1. Pressa ner viktlöken i en skål.
2 .Rör ner äggulorna
3. Häll sedan långsamt ner olivoljan samtidigt som du rör hela tiden.
4. Krydda med salt och peppar.
Rör ner aiolin i salladen och servera gärna med en extra klick på sidan.
Smaklig måltid!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…