Sallad:
350 g Varmrökt lax
15 st Körsbärstomater
1 st Salladshuvud (Cosmopolitan eller Roman)
1/2 Rödlök
100 g Parmesan riven
1/2 Påse krutonger
1 st Halloumi
Aioli:
2 st Äggulor
2,5 dl Olivolja
3 st Vitlöksklyftor
0,5 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
Sallad:
1. Hacka salladen, tomaten och rödlöken.
2. Riv parmesanen grovt, gärna med mandolin.
3. Skär halloumin tunt och stek tills den blir gyllenbrun.
4. Blanda ihop allt och vänd sedan ned laxen och krutongerna.
Aioli:
1. Pressa ner viktlöken i en skål.
2 .Rör ner äggulorna
3. Häll sedan långsamt ner olivoljan samtidigt som du rör hela tiden.
4. Krydda med salt och peppar.
Rör ner aiolin i salladen och servera gärna med en extra klick på sidan.
Smaklig måltid!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng