Ingredienser för 2 personer
250 ml tjock kokosmjölk plus kanske lite vatten för att kunna spä ut den till önskad konsistens
50 gram frysta hallon
1 tsk vaniljpulver
1-2 teskedar rosenvatten (beroende på hur koncentrerad du vill ha smaken)
75 gram färska, blandade bär skurna i mindre bitar (t.e.x jordgubbar, hallon, röda vinbär och blåbär)
100 gram krossad is
Färsk mynta
Hur gör jag?
1. Förbered de färska bären med att skära dem i mindre bitar. Ställ åt sidan för nu.
2. Tillsätt kokosmjölken, de frysta hallonen, rosenvattnet och vaniljpulver i en mixerskål. Mixa det tills allt är helt blandat och har fått en vacker ljusrosa färg. Justera konsistensen med vatten om det behövs. Du bestämmer själv hur tjock du föredrar din dessert, som en smoothie eller mer som en gräddig efterrätt att äta med sked.
3. Häll lite av de färska, blandade bären i ett glas eller i en skål. Tillsätt lite av den krossade isen och sedan lite av den mixade kokosmjölken ovanpå. Upprepa tills allt är slut.
4. Tillsätt myntan på toppen och servera genast.
Njut!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…