Fräsch dessert med kokosmjölk, röda bär och rosenvatten

Ingredienser

Ingredienser för 2 personer
250 ml tjock kokosmjölk plus kanske lite vatten för att kunna spä ut den till önskad konsistens
50 gram frysta hallon
1 tsk vaniljpulver
1-2 teskedar rosenvatten (beroende på hur koncentrerad du vill ha smaken)
75 gram färska, blandade bär skurna i mindre bitar (t.e.x jordgubbar, hallon, röda vinbär och blåbär)
100 gram krossad is
Färsk mynta

Gör så här

Hur gör jag?
1. Förbered de färska bären med att skära dem i mindre bitar. Ställ åt sidan för nu.
2. Tillsätt kokosmjölken, de frysta hallonen, rosenvattnet och vaniljpulver i en mixerskål. Mixa det tills allt är helt blandat och har fått en vacker ljusrosa färg. Justera konsistensen med vatten om det behövs. Du bestämmer själv hur tjock du föredrar din dessert, som en smoothie eller mer som en gräddig efterrätt att äta med sked.
3. Häll lite av de färska, blandade bären i ett glas eller i en skål. Tillsätt lite av den krossade isen och sedan lite av den mixade kokosmjölken ovanpå. Upprepa tills allt är slut.
4. Tillsätt myntan på toppen och servera genast.
Njut!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.