Placeholder

Fransk royalepaj med hallon och lime

Ingredienser

Mördeg:
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 ägg
0,5 msk kallt vatten

Royalesmet:
6 ägg
4 dl Kesella 10%
2 dl crème fraîche
2 dl socker
200 g mandelmassa

Fyllning:
rivet skal av 2 limefrukter
3 dl hallon, färska eller frysta
mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägg och vatten och arbeta degen tills den precis går ihop. Knåda inte. Plasta degen och låt den vila i kylen minst 30 minuter. Kavla ut och klä en pajform med mördegen.

3. Vispa samman alla ingredienser till royalesmeten med riven mandelmassa och fyll det ogräddade pajskalet till 2/3. Riv limeskalet över smeten och strö över hallon och mandelspån.

4. Grädda pajen långt ned i ugnen 30 - 40 minuter tills fyllningen stannat och blivit gyllene.

Ca 12 - 14 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.