Mördeg:
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 ägg
0,5 msk kallt vatten
Royalesmet:
6 ägg
4 dl Kesella 10%
2 dl crème fraîche
2 dl socker
200 g mandelmassa
Fyllning:
rivet skal av 2 limefrukter
3 dl hallon, färska eller frysta
mandelspån
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker. Tillsätt ägg och vatten och arbeta degen tills den precis går ihop. Knåda inte. Plasta degen och låt den vila i kylen minst 30 minuter. Kavla ut och klä en pajform med mördegen.
3. Vispa samman alla ingredienser till royalesmeten med riven mandelmassa och fyll det ogräddade pajskalet till 2/3. Riv limeskalet över smeten och strö över hallon och mandelspån.
4. Grädda pajen långt ned i ugnen 30 - 40 minuter tills fyllningen stannat och blivit gyllene.
Ca 12 - 14 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…