Fransk mandelpaj med lättvispad grädde

Ingredienser

Botten
– 3 dl vetemjöl
– 1 dl strösocker
– 125 g smör
– ½ dl mandelmjöl
– 1 ägg

Fyllning
– 100 g smör
– 1 dl strösocker
– 2 dl mandelmjöl
– 2 ägg
– ½ dl vispgrädde
– 20 g flagade mandlar

Servering
– vispgrädde
– bär, t ex hallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Arbeta ihop vetemjöl, socker, smör, mandelmjöl och ägg till en pajdeg. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Ställ kallt 30 min.
3. Fyllning: Smält smöret. Blanda socker, mandelmjöl, ägg, grädde och det smälta smöret.
4. Fördela fyllningen i pajformen och strö över flagad mandel. Grädda i ca 25 min tills pajen fått fin färg.
5. Servera gärna lättvispad grädde och bär till pajen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.