Botten
– 3 dl vetemjöl
– 1 dl strösocker
– 125 g smör
– ½ dl mandelmjöl
– 1 ägg
Fyllning
– 100 g smör
– 1 dl strösocker
– 2 dl mandelmjöl
– 2 ägg
– ½ dl vispgrädde
– 20 g flagade mandlar
Servering
– vispgrädde
– bär, t ex hallon
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Arbeta ihop vetemjöl, socker, smör, mandelmjöl och ägg till en pajdeg. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Ställ kallt 30 min.
3. Fyllning: Smält smöret. Blanda socker, mandelmjöl, ägg, grädde och det smälta smöret.
4. Fördela fyllningen i pajformen och strö över flagad mandel. Grädda i ca 25 min tills pajen fått fin färg.
5. Servera gärna lättvispad grädde och bär till pajen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg