Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
125 g smör
0,5 dl mandelmjöl
1 ägg
Fyllning:
100 g smör
1 dl socker
2 dl mandelmjöl
2 ägg
0,5 dl vispgrädde
20 g flagad mandel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Pajdeg:
Arbeta snabbt ihop mjöl, socker, smör, mandelmjöl och ägg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm. Ställ kallt 30 minuter.
3. Fyllning:
Smält smöret. Blanda socker, mandelmjöl, ägg, grädde och det smälta smöret.
4. Fördela fyllningen i pajformen och strö över flagad mandel. Grädda ca 25 minuter tills pajen fått fin färg. Servera vispad grädde och bär till pajen.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…