600 g fläskfilé
1 purjolök i sneda cm-tjocka skivor
10 - 15 skivade champinjoner
1 finhackad vitlöksklyfta
0,5 dl hackad slätbladig persilja
1 dl crème fraîche
2 dl grädde
2 - 3 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
2 tsk soya
salt
peppar
smör
1. Putsa fläskfilén och skär dem i cm-tjocka skivor. Bryn dem i en stekpanna. Tillsätt svamp, vitlök och purjolök och bryn på medelhög värme.
2. Smält crème fraîchen i en kastrull. Tillsätt grädde, senap, fond och soya. Låt sjuda några minuter. Tillsätt persilja och smaka av med salt, peppar och ev litet socker.
3. När såsen är välbalanserad häller du den över kött och grönsaker. Låt puttra ytterligare några minuter.
4. Servera med rostad potatis och en god sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…