Placeholder

Fransk chokladkräm med frukt och bär

Ingredienser

2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 äggulor
200 g mörk choklad, 70%
valfria bär och frukter,
t ex jordgubbar, körsbär,
melon
florsocker

Gör så här

1. Häll grädde, mjölk och äggulor i en kastrull. Värm till 85 grader under ständig omrörning. Bryt chokladen i bitar och rör ned i den varma gräddmjölken så att den smälter.

2. Häll krämen i skålar och ställ kallt så att den stelnar. Garnera med bär och melon före servering och sikta över litet florsocker.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.