Placeholder

Fransk chokladcrème

Ingredienser

100 g mörk choklad
3 ägg
30 g smör
2 msk socker eller rom

Gör så här

1. Bryt chokladen i bitar och smält sakta. Blanda i smöret och rör tills det smält. Dela äggen och rör ned gulorna i chokladsmeten.

2. Tillsätt socker eller rom. Krämen kan även smaksättas med annan likör eller en skvätt starkt kaffe.

3. Vispa vitorna riktigt hårt och blanda försiktigt ned dem i chokladsmeten. Häll upp i glas eller koppar och låt stå till nästa dag.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.