500 g utskuren biff
2,5 skivor rimmat fläsk,
ca 100 g
1 gul lök
2 morötter
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar
2 dl crème fraîche
1 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soya
1,5 dl vatten
1. Skär biffen och fläsket i strimlor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skiva morötterna. Fräs morötter och lök i litet smör i en stekpanna.
2. Ta upp det och bryn kött och fläsk. Krydda med salt, peppar och timjan. Tillsätt crème fraîche, vatten, kalvfond och soya. Låt det koka upp och lägg i grönsakerna.
3. Låt allt puttra på svag värme ca 10 - 15 minuter. Smaka av.
Ca 4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng