50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
15–16 dl vetemjöl
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja och vetemjöl, lite i taget till sist saltet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.
2. Dela degen i 12 lika stora bitar. Forma dem till avlånga bröd, ca 20 cm på ett mjölat bakbord.
3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och skär ca 5 sneda snitt på varje bröd med en vass kniv.
4. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på ett galler.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng