4 portioner ris
2 dl okokta kikärtor
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 st banan
1 dl jordnötter
2 msk ketchup (eller chilisås)
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1/2 blomkålshuvud
1 tsk rökt paprikapulver
olja
salt & peppar
Receptet är för 4 personer.
1. Blötlägg kikärtorna över natten. Koka dem mjuka, häll av vattnet och låt svalna.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Blanda grädde, ketchup, tomatpuré och sambal oelek.
4. Lägg kikärtor i en ugnsfast form. Skiva över bananen. Slå på gräddblandningen. Ställ i ugnen.
5. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
6. Hacka blomkålen fint. Blanda med rökt paprikapulver, salta och olja.
7. När jakoben har gratinerats ca 10 min ställer du in blomkålsblandningen bredvid, utbredd i en form eller på plåt. Låt rosta i ca 10 min.
8. Totalt ska jakoben vara i ugnen i ca 20 min. Ta ut och strö över “blomkålsbaconet” och strö över jordnötter.
Tillbehör: Servera med ris och sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng