Flygande Jakob med ris

Ingredienser

4 portioner ris
2 dl okokta kikärtor
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 st banan
1 dl jordnötter
2 msk ketchup (eller chilisås)
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1/2 blomkålshuvud
1 tsk rökt paprikapulver
olja
salt & peppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Blötlägg kikärtorna över natten. Koka dem mjuka, häll av vattnet och låt svalna.

2. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Blanda grädde, ketchup, tomatpuré och sambal oelek.

4. Lägg kikärtor i en ugnsfast form. Skiva över bananen. Slå på gräddblandningen. Ställ i ugnen.

5. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

6. Hacka blomkålen fint. Blanda med rökt paprikapulver, salta och olja.

7. När jakoben har gratinerats ca 10 min ställer du in blomkålsblandningen bredvid, utbredd i en form eller på plåt. Låt rosta i ca 10 min.

8. Totalt ska jakoben vara i ugnen i ca 20 min. Ta ut och strö över “blomkålsbaconet” och strö över jordnötter.

Tillbehör: Servera med ris och sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr