Placeholder

Fluffiga muffins med citronkräm

Ingredienser

50 - 75 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Citronkräm:
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
rivet skal av 1 liten citron

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i äggsmeten.

3. Smält smöret, blanda ned mjölken och tillsätt det till smeten. Fördela i muffinsformar och grädda ca 15 minuter.

4. Medan muffinsen står i ugnen vispar du ihop alla ingredienserna till krämen så att den blir jämn.

5. När muffinsen har svalnat delar du dem på mitten, brer på krämen på nederdelen och sätter på överdelen.

Ca 8 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.