Fluffiga frallor ca 12-15 st
40g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
1/2 dl naturell rapsolja
2 tsk salt
2 msk mjuk eller flytande honung
1 dl (50g) fint rågmjöl
9 1/2 (570g) vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten och rör så jästen löses upp. Tillsätt olja (vanlig naturell rapsolja i sån plastflaska, inte med smak för det blir inte bra). Tillsätt sedan salt, honung och rågmjöl. Rör och och tillsätt till sist mjölet, lite åt gången tills du får en fin lite kletig deg. Ta inte i för mycket mjöl för hemligheten till fina bröd är mindre mjöl. kolla bilden nedan, så kletig är degen vid utbaket.
Låt degen jäsa ca 30-40 minuter under bakduk. Häll sedan ut degen på ett väl mjölat bakbord. Strö mjö på degen och på händerna och vik ihop degen lätt. Knåda inte.
Vik degen som en limpa och skär lagom stora bitar som du viker ihop till ett slarvigt bröd. Se bilder nedan.
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper mjöla bröden och skär ytliga snitt i bröden.
Låt bröden jäsa ca 20 minuter under bakduk. Sätt in i ugnen ca 10 minuter på 250 grader. Bröden ska få fin färg håll koll på bröden för alla ugnar är olika. Låt svalna och njut av nybakat!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng