En halv gurka
Salt
2-3dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 eller 2 vitlöksklyftor beroende på storlek
Svartpeppar
1. Riv gurkan och lägg den på en bricka. Salta ganska rejält och låt ligga en kvart.
2. Kläm ut vattnet ur gurkan och häll bort det som runnit ut på brickan. Låt ligga ca 5min till.
3. Lägg upp yoghurten i en skål och blanda ner gurkan.
4. Pressa i vitlöken och peppra efter behag, blanda en gång till.
Klart!
Tips: om tzatzikin får stå några timmar blir den godare!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…