Fluffig tzatziki som smälter i munnen!

Ingredienser

En halv gurka
Salt
2-3dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 eller 2 vitlöksklyftor beroende på storlek
Svartpeppar

Gör så här

1. Riv gurkan och lägg den på en bricka. Salta ganska rejält och låt ligga en kvart.
2. Kläm ut vattnet ur gurkan och häll bort det som runnit ut på brickan. Låt ligga ca 5min till.
3. Lägg upp yoghurten i en skål och blanda ner gurkan.
4. Pressa i vitlöken och peppra efter behag, blanda en gång till.
Klart!

Tips: om tzatzikin får stå några timmar blir den godare!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.