Fluffig Räksuffle

Ingredienser

500 Gr Oskalade Räkor

Sufflesmet:
3 Msk Vetemjöl
2 1/2 Dl mjölk
2 msk Smör
4 Ägg
1 Msk Maizena
Garnering:
Räkor
Rivet Skal Av En Halv Citron
Lite Hackad Dill

Gör så här

Skala räkor o dela dem i mindre bitar, smörj suffleformarna noga
Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resterande mjölk tillsammans med smör. Låt koka upp under omrörning,rör hela tiden. Fortsätt koka i ca 3 min. Tag kastrullen av värmen o låt svalna lite. Dela äggen i gulor o vitorna, rör ner en äggula i taget i smeten vispa mellan varje vänd ner de hackade räkorna Maizena och salt i smeten. Vispa vitorna till hårt skum o vänd försiktigt ner 1/4 av vitorna i smeten. Vänd försiktigt ner resterande äggvita i smeten. Fördela i 4 små formar. Grädda i mitten av ugnen ca 18 min

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.