Placeholder

Fluffig fransk chokladmousse

Ingredienser

125 g mörk choklad
2 äggulor
2 msk ljummet vatten
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde

Smaksättning:
4 msk starkt kaffe

Till garnering:
0,5 dl vispgrädde
125 g färska hallon

Gör så här

1. Bryt chokladen i små bitar och smält dem i en bunke över vattenbad. Ta av bunken när all chokladen smält och låt den svalna något.

2. Rör ned äggulorna en och en i chokladen. Tillsätt vattnet litet i taget och rör slätt. Därefter tillsätts florsockret i chokladsmeten och sist kaffet. Låt smeten svalna.

3. Vispa grädden lätt och vänd ned den litet åt gången i smeten. Fördela moussen i portionsskålar och ställ några timmar i kylen.

4. Vispa grädden till garneringen och klicka den på moussen. Avsluta med ett par hallon.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.