2 gelatinblad
2 äggvitor
1 dl socker
2 äggulor
saft av 1 citron
rivet skal av ca 0,5 citron
2 dl vispgrädde
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan hälften av sockret och vispa litet till.
2. Vispa äggulorna med resten av sockret i en annan bunke tills det blir pösigt. Tillsätt citronskalet.
3. Koka upp citronsaften i en liten kastrull och ta från värmen. Tillsätt de mjuka gelatinbladen och rör om. Låt svalna något och rör sedan ned dem i äggsmeten.
4. Vispa grädden rätt hårt och blanda ned den i äggulesmeten. Rör om så att allt blandas och vänd till sist ned den vispade äggvitan. Rör försiktigt till en jämn smet.
5. Fördela fromagen i glas och låt stelna i kylen några timmar. Dekorera med litet riven choklad.
6 små portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…