Placeholder

Fluffig citronfromage

Ingredienser

2 gelatinblad
2 äggvitor
1 dl socker
2 äggulor
saft av 1 citron
rivet skal av ca 0,5 citron
2 dl vispgrädde

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan hälften av sockret och vispa litet till.

2. Vispa äggulorna med resten av sockret i en annan bunke tills det blir pösigt. Tillsätt citronskalet.

3. Koka upp citronsaften i en liten kastrull och ta från värmen. Tillsätt de mjuka gelatinbladen och rör om. Låt svalna något och rör sedan ned dem i äggsmeten.

4. Vispa grädden rätt hårt och blanda ned den i äggulesmeten. Rör om så att allt blandas och vänd till sist ned den vispade äggvitan. Rör försiktigt till en jämn smet.

5. Fördela fromagen i glas och låt stelna i kylen några timmar. Dekorera med litet riven choklad.

6 små portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.