800 g fläskytterfilé
150 g färska champinjoner
1 pkt bacon
1 syrligt äpple
1 gul lök
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl torr äppelcider
2 tsk dijonsenap
2 tsk kalvfond
vitlök och örtkryddor
salt
peppar
1. Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Skär det sedan i skivor. Skala löken och skär den i halvmånar. Skär svampen i kvartar.
2. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Torka ur pannan och tillsätt litet smör och bryn sedan köttet i omgångar. Krydda rikligt med vitlök och örtkryddor.
3. Stek svampen och lägg åt sidan. Mjukstek löken utan att låta den ta färg. Lägg tillbaka köttet i pannan med löken. Tillsätt cider, grädde, senap och kalvfond och låt allt puttra på svag värme 10 - 15 minuter under lock.
4. Under tiden köttet blir färdigt i såsen skalar du äpplet och tärnar det. Kontrollera att köttet är genomstekt och tillsätt sedan svamp, bacon och äpple. Låt allt få ett snabbt uppkok. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Servera grytan med kokt potatis och sallad.
4 - 5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng