Placeholder

Fläskfilémedaljonger med senapssky och gräddkokt purjolök

Ingredienser

600 g fläskfilé
ca 1 msk smör
1 purjolök
2 dl matlagningsgrädde
4 schalottenlökar
3 dl köttbuljong
1 dl rött vin
2 tsk maizena
1 msk fransk senap
1 msk soya

Gör så här

1. Sätt ugnen på 185 grader.

2. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den hastigt i smör. Slå på buljong och vin och koka ihop 3 - 4 minuter. Red av med maizena utrört i litet vatten.

3. Smaka av med senap, salt, peppar och ev litet soya för färgens skull.

4. Tvätta och strimla purjolöken och fräs den i smör utan att den får ta färg. Häll på grädden och låt det hela koka ihop till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

5. Putsa fläskfilén fri från fett. Salta och peppra och bryn den i smör och efterstek sedan i ugnen 15 - 20 minuter.

6. Skiva upp köttet och servera det med senapssky, stuvad purjolök och gärna råstekt potatis.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.