600 g fläskfilé
ca 1 msk smör
1 purjolök
2 dl matlagningsgrädde
4 schalottenlökar
3 dl köttbuljong
1 dl rött vin
2 tsk maizena
1 msk fransk senap
1 msk soya
1. Sätt ugnen på 185 grader.
2. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den hastigt i smör. Slå på buljong och vin och koka ihop 3 - 4 minuter. Red av med maizena utrört i litet vatten.
3. Smaka av med senap, salt, peppar och ev litet soya för färgens skull.
4. Tvätta och strimla purjolöken och fräs den i smör utan att den får ta färg. Häll på grädden och låt det hela koka ihop till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
5. Putsa fläskfilén fri från fett. Salta och peppra och bryn den i smör och efterstek sedan i ugnen 15 - 20 minuter.
6. Skiva upp köttet och servera det med senapssky, stuvad purjolök och gärna råstekt potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…