Ca 800 g fläskfilé
1 pkt bacon
2 röda paprikor
1 stor schalottenlök
2 msk oxfond
4 msk tomatpuré
3 tsk sambal oelek
3 msk japansk soya
1 msk mango chutney
5 - 6 dl grädde
4 dl crème fraîche
salt
svartpeppar
2 msk olja + 2 msk smör
till stekning
1. Skär paprikan i bitar och finhacka löken. Putsa fläskfilén och skär i medaljonger. Fräs upp köttet i olja och smör så att det får stekyta.
2. Stek lök och paprika så de blir litet mjuka. Fräs snabbt baconet som skurits i mindre bitar så att det får litet färg.
3. Lägg allt i en gryta och krydda med svartpeppar och salt. Tänk på att soyan är salt. Häll i crème fraîche, grädde och fond och koka upp.
4. Blanda ned tomatpuré, soya, sambal och mango chutney. Färgen ska vara litet rödbrun. Smaka av noga och ha inte för mycket sambal.
5. Låt grytan puttra 15 - 20 minuter och späd eller red efter smak och behov.
Ca 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…