Ingredienser
MÄNGD
6 Portioner
1 kg Fläskfilé
200 g Champinjoner
150 g Gul lök
3 st Vitlöksklyftor
2 deciliter Rödvin
2 msk Balsamvinäger
2 msk Kalvfond, koncentrerad
1 msk Tamarisoja, Eller annan god soja.
1 tsk Timjan, torkad
2 tsk Dijonsenap
3 deciliter Grädde
1 dl Smetana
150 g Röd paprika
50 g Purjolök
Salt
Nymalen svartpeppar
Smör att steka i
Gör så här:
1
Putsa och skiva upp fläskfilén i cirka 1 cm tjocka skivor.
2
Skiva löken, hacka vitlöken och skär champinjonerna i bitar.
3
Bryn köttet snabbt i en varm stekpanna. Salta och peppra på båda sidor.
Lägg över köttet i en gryta.
Tänk på att inte bryna allt kött på en gång, utan gör det i omgångar.
4
När du har brynt på allt kött så bryner du champinjonerna, löken och vitlöken i samma stekpanna.
Häll över det i samma gryta som köttet.
5
Slå på rödvinet i stekpannan och låt det hela stå och koka i cirka 5 minuter så att du kokar ur alla smaker som sitter kvar i stekpannan.
Häll detta över köttet och svampen.
6
Tillsätt tamarisoja, kalvfond, balsamvinäger, timjan och dijonsenapen.
Låt allt koka upp och puttra på i cirka 15 minuter.
7
Under tiden så skär du ner purjolöken och paprikan.
8
Tillsätt smetana, paprika och purjolök.
Låt allt stå och sjuda tills det att du har fått en härlig simmig konsistens på såsen.
Cirka 10-15 minuter till.
9
Smaka av med salt och peppar och servera sedan med goda tillbehör.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…