Fläskfilégratäng

Ingredienser

1 fläskfilé

1 pkt bacon

1 röd paprika

2 dl créme fraiche

2 dl grädde

150 g riven ost (vi tog en påse med vällagrad ost)

2 msk kalvfond

2 tsk soya

1 tsk torkad rosmarin

Salt

Peppar

Gör så här

Gör såhär:

1) Putsa och skiva fläskfilén i skivor. Klipp baconen i små strimlor, hacka paprikan i mindre bitar.

2) Stek fläskfileskivorna i smör tills de får lite färg. Ta ur och lägg i en ugnsfast form. Stek baconen till de är lite knapriga i kanterna.

3) Strö över paprika på fläskfilen, sen det stekta baconet.

4) Blanda grädde, créme fraiche och osten i en stekpanna. Rör runt tills osten smält. Krydda och häll i soya och kalvfond. Häll över allt över fläskfilen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.