Fläskfilégratäng med gorgonzola och bacon

Ingredienser

– 700 g fläskfilé
– 1 tsk salt
– 1 krm svartpeppar
– ½ purjolök
– 150 g sockerärter
– 140 g skivad bacon
– 3 dl vispgrädde
– 2 msk dijonsenap
– 150 g gorgonzolaost
– 1 dl riven lagrad ost, 31%
– 3 msk finhackad persilja
Garnering
– persilja
– bacon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Putsa filén och skär i skivor. Bryn skivorna lätt i lite matfett. Salta och peppra.
3. Ansa och strimla purjolöken. Halvera sockerärterna. Fräs lök och sockerärter blanka i lite matfett utan att det tar färg. Stek baconskivorna knapriga, låt rinna av på hushållspapper och dela dem i mindre bitar.
4. Fördela lök och sockerärter i en ugnstålig stekpanna eller en ugnsform. Lägg fläskfiléskivorna ovanpå. Strö över halva mängden stekt bacon.
5. Blanda grädde och senap, smaka av med kryddor. Klicka ner gorgonzolaosten. Häll blandningen över köttet. Strö över riven ost och gratinera 13–15 minuter eller tills osten har fått en fin och gyllene färg.
6. Ta ut och toppa med resterande mängd baconbitar samt hackad persilja.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.