– 700 g fläskfilé
– 1 tsk salt
– 1 krm svartpeppar
– ½ purjolök
– 150 g sockerärter
– 140 g skivad bacon
– 3 dl vispgrädde
– 2 msk dijonsenap
– 150 g gorgonzolaost
– 1 dl riven lagrad ost, 31%
– 3 msk finhackad persilja
Garnering
– persilja
– bacon
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Putsa filén och skär i skivor. Bryn skivorna lätt i lite matfett. Salta och peppra.
3. Ansa och strimla purjolöken. Halvera sockerärterna. Fräs lök och sockerärter blanka i lite matfett utan att det tar färg. Stek baconskivorna knapriga, låt rinna av på hushållspapper och dela dem i mindre bitar.
4. Fördela lök och sockerärter i en ugnstålig stekpanna eller en ugnsform. Lägg fläskfiléskivorna ovanpå. Strö över halva mängden stekt bacon.
5. Blanda grädde och senap, smaka av med kryddor. Klicka ner gorgonzolaosten. Häll blandningen över köttet. Strö över riven ost och gratinera 13–15 minuter eller tills osten har fått en fin och gyllene färg.
6. Ta ut och toppa med resterande mängd baconbitar samt hackad persilja.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng