Placeholder

Fläskfilégratäng med crème fraîche

Ingredienser

600 g fläskfilé
smör till stekning
3 - 4 krm salt
2 krm vitpeppar

Sås:
3 dl crème fraîche
2,5 msk ljus fransk senap
1 krm salt
1 krm peppar
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
2 dl riven ost
1 dl finhackad gräslök
1 dl riven ost
paprikapulver

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär köttet i ca 2,5 cm tjocka skivor och platta ut dem lätt. Stek köttet i stekpannan, det behöver inte vara helt genomstekt. Krydda. Lägg upp på ett fat och låt svalna något.

3. Rör ihop crème fraîche, senap, kryddor, vitlök, ost och gräslök. Det blir en tjock blandning, som blir tunnare i ugnsvärmen.

4. Häll av köttsaften och lägg köttet i en låg, lättsmord, ugnssäker form. Strö över ost och litet paprikapulver och gratinera ca 15 minuter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.