600 g fläskfilé
smör till stekning
3 - 4 krm salt
2 krm vitpeppar
Sås:
3 dl crème fraîche
2,5 msk ljus fransk senap
1 krm salt
1 krm peppar
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
2 dl riven ost
1 dl finhackad gräslök
1 dl riven ost
paprikapulver
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär köttet i ca 2,5 cm tjocka skivor och platta ut dem lätt. Stek köttet i stekpannan, det behöver inte vara helt genomstekt. Krydda. Lägg upp på ett fat och låt svalna något.
3. Rör ihop crème fraîche, senap, kryddor, vitlök, ost och gräslök. Det blir en tjock blandning, som blir tunnare i ugnsvärmen.
4. Häll av köttsaften och lägg köttet i en låg, lättsmord, ugnssäker form. Strö över ost och litet paprikapulver och gratinera ca 15 minuter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…