25-35 blomklasar
3 eko citron
1,5 - 2 kg strösocker
50 g citronsyra
1,5 l vatten
Om man vill spara sin saft länge så tar man den större mängden socker hälsar Anna Bergenström.
Palsternackan hälsar att det brukar gå fint att spara den ett år på den mindre mängden.
Vill man ha mycket mindre socker i så kan man hälla upp saften på plastburkar när den är klar och förvara i frysen.
Koka upp vatten i en kastrull och rör ner socker och citronsyra.
Rör tills det smälter och ställ åt sidan.
Lägg blommorna i ett stort krus eller en stor glasburk.
Tvätta citronerna, skär dem i tunna skivor och lägg ovanpå blommorna.
Slå på sockerlagen och rör runt.
Låt svalna och täck med en tallrik.
Ställ svalt i 3 - 5 dagar och rör om saften några gånger om dagen.
Sila av saften genom en silduk och häll upp på perfekt rena flaskor.
Receptmakare: Anna Bergenström ur boken Annas mat
Bloggare Den som äter palsternackor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng