Fläderblomssaft

Ingredienser

25-35 blomklasar
3 eko citron
1,5 - 2 kg strösocker
50 g citronsyra
1,5 l vatten

Gör så här

Om man vill spara sin saft länge så tar man den större mängden socker hälsar Anna Bergenström.
Palsternackan hälsar att det brukar gå fint att spara den ett år på den mindre mängden.
Vill man ha mycket mindre socker i så kan man hälla upp saften på plastburkar när den är klar och förvara i frysen.
Koka upp vatten i en kastrull och rör ner socker och citronsyra.
Rör tills det smälter och ställ åt sidan.
Lägg blommorna i ett stort krus eller en stor glasburk.
Tvätta citronerna, skär dem i tunna skivor och lägg ovanpå blommorna.
Slå på sockerlagen och rör runt.
Låt svalna och täck med en tallrik.
Ställ svalt i 3 - 5 dagar och rör om saften några gånger om dagen.
Sila av saften genom en silduk och häll upp på perfekt rena flaskor.

Receptmakare: Anna Bergenström ur boken Annas mat
Bloggare Den som äter palsternackor

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.