500 g vit fisk
2-3 st. ägg
några dl mjöl
några dl ströbröd eller panko (vilket är ett grövre ströbröd)
salt, peppar, chilipulver, spiskummin
saft från 1/2 citron
250 gram rödkål
2 msk olja
1 msk äppelcidervinäger
sriracha
1 tsk agavesirap
salt, peppar
1. Rödkål: skär kålen i smala strimlor och lägg i en bunke. Häll över övriga ingredienser och kryddor och massera in i kålen med händerna. Ställ in i kylen under tiden du förbereder det andra.
2. Fisk: Dela upp fisken i mindre bitar. Vispa upp äggen med citronjuicen i en skål, häll upp mjölet blandat med kryddorna i en skål och häll upp ströbröd/panko i en tredje. Torka av fisken med hushållspapper, vänd i mjölet, sedan i ägget och tillsist i ströbrödet. Häll upp 1-2 cm olja i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna och fritera fiskbitarna 2 minuter per sida.
3. Avokadocrème: Mixa en avokado, 1/2 kruka koriander, lite chiliflakes, salt, peppar och citronsaft till en créme.
4. Srirachamayo: Blanda ihop 3 msk majonäs (köpt eller egengjord, vad än du har tid med), 3 msk turkisk yoghurt, salt, peppar, chilipulver och sriracha. (ta lite i taget, it's spicy!) Tillsätt lite vatten och blanda så att du får en lös sås.
5. Montera: Gör egna tortillas eller köp som jag (valde några majstortillas). Smeta på lite crème, lägg på rödkål, fisken och ringla över mayon. Hacka tillsist jordnötter och strössla över.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…