400 g lax
50 g räkor
50 g krabbsticks (kan uteslutas)
1/2 purjolök
1/2 fänkål
1 burk krossade tomater
5 dl grädde
5 dl fiskbuljong
1 paket saffran
1 vitlöksklyfta
1 knippe färsk dill
Ev en skvätt vitt torrt vin
4-6 portioner
1. Blanda buljong, purjolök, fänkål, tomater, vitlök och saffran i en kastrull. Koka upp och låt puttra ca 1 timme.
2. Skär laxen i tärningar och dela krabbsticks i bitar.
3. Späd ingredienserna i kastrullen med grädde och vitt vin. Låt koka ihop ytterligare 10 min.
4. Lägg i lax, räkor, krabba och dill.
5. Fisken är klar på bara någon minut. Servera direkt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…