Placeholder

Fisksoppa med saffran

Ingredienser

400 g lax
50 g räkor
50 g krabbsticks (kan uteslutas)
1/2 purjolök
1/2 fänkål
1 burk krossade tomater
5 dl grädde
5 dl fiskbuljong
1 paket saffran
1 vitlöksklyfta
1 knippe färsk dill

Ev en skvätt vitt torrt vin

4-6 portioner

Gör så här

1. Blanda buljong, purjolök, fänkål, tomater, vitlök och saffran i en kastrull. Koka upp och låt puttra ca 1 timme.

2. Skär laxen i tärningar och dela krabbsticks i bitar.

3. Späd ingredienserna i kastrullen med grädde och vitt vin. Låt koka ihop ytterligare 10 min.

4. Lägg i lax, räkor, krabba och dill.

5. Fisken är klar på bara någon minut. Servera direkt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.