Ingredienser 4 Personer
200 gram färska eller frysta hela räkor
400 gram torskfilé
400 gram laxfilé
3 morötter
0,5 purjolök
7 potatisar
1 liter vatten
1 fiskbuljongtärning
5 dl crème fraiche eller grädde
50 gram smör
0,5 dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Tillagning
Mät upp 1 liter vatten i en stor kastrull och koka upp.
Skala under tiden potatisen.
Skär potatisen i grova bitar ca 3x3 cm och börja koka i vattnet.
Tillsätt fiskbuljongtärningen.
Dela, skölj och rensa purjolöken. Strimla den.
Skala och riv morot fint.
Fräs purjolöken och moroten på låg värme i en kastrull i smöret i 15 minuter medan potatisen kokar under tiden.
Skär under tiden fisken i 3x3 cm tärningar.
Skala räkorna.
Tillsätt den frästa purjolöken samt moroten till potatisen. Koka upp.
Tillsätt fisken och koka upp samt sjud på svag värme fem minuter.
Blanda i crème fraiche eller grädde i soppan. Värm upp.
Smaka av fisksoppan med dill, gräslök, salt och peppar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg