Fisksoppa-med-lax-raekor-och-torsk.

Ingredienser

Ingredienser 4 Personer

200 gram färska eller frysta hela räkor

400 gram torskfilé

400 gram laxfilé

3 morötter

0,5 purjolök

7 potatisar

1 liter vatten

1 fiskbuljongtärning

5 dl crème fraiche eller grädde

50 gram smör

0,5 dl hackad dill

0,5 dl hackad gräslök

2 krm salt

1 krm vitpeppar

Gör så här

Tillagning

Mät upp 1 liter vatten i en stor kastrull och koka upp.

Skala under tiden potatisen.

Skär potatisen i grova bitar ca 3x3 cm och börja koka i vattnet.

Tillsätt fiskbuljongtärningen.

Dela, skölj och rensa purjolöken. Strimla den.

Skala och riv morot fint.

Fräs purjolöken och moroten på låg värme i en kastrull i smöret i 15 minuter medan potatisen kokar under tiden.

Skär under tiden fisken i 3x3 cm tärningar.

Skala räkorna.

Tillsätt den frästa purjolöken samt moroten till potatisen. Koka upp.

Tillsätt fisken och koka upp samt sjud på svag värme fem minuter.

Blanda i crème fraiche eller grädde i soppan. Värm upp.

Smaka av fisksoppan med dill, gräslök, salt och peppar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Hacienda
Missa inte - Ett vin i "världsklass!"
329 kr