600 gram torsk, kolja eller lax
1 msk smör
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
0,5 skivad röd chili
500 gram passerade tomater
5 dl vatten
2 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
0,5 citron finrivet skal
1 dl grädde
1 dl hackad dill
Skär fisken i bitar och lägg åt sidan
Smält smör i en kastrull eller gryta och stel lök, vitlök och chili några min utan att de tar färg.
Tillsätt passerade tomater, vatten, vin, buljong och citronskal.
Koka upp och låt skjuta i 10 min.
Häll i grädde och mixa soppan slät.
Lägg i fisken och sjud 3-5 min.
Vänd ned dillen precis före servering.
Tips! Skiva i kokt potatis för en matigare soppa.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…