Fisksoppa

Ingredienser

600 gram torsk, kolja eller lax
1 msk smör
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
0,5 skivad röd chili
500 gram passerade tomater
5 dl vatten
2 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
0,5 citron finrivet skal
1 dl grädde
1 dl hackad dill

Gör så här

Skär fisken i bitar och lägg åt sidan

Smält smör i en kastrull eller gryta och stel lök, vitlök och chili några min utan att de tar färg.

Tillsätt passerade tomater, vatten, vin, buljong och citronskal.

Koka upp och låt skjuta i 10 min.

Häll i grädde och mixa soppan slät.

Lägg i fisken och sjud 3-5 min.

Vänd ned dillen precis före servering.

Tips! Skiva i kokt potatis för en matigare soppa.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.