Fiskgryta med smak av tomat och basilika

Ingredienser

600-650 gram sejfilé (gärna färsk)
2 normalstora gula lökar
250-300 gram färska champinjoner
1-2 msk tomatpuré
3,5-4 dl mjölk
2 dl grädde (eller matlagningsgrädde)
2 krm örtsalt
1-1,5 tsk torkad basilika
1 krm svartpeppar
1-1,5 tsk salt
+ salt och peppar till fisken
1 burk á 400 gram krossade tomater med basilika
Olivolja (att steka i)
Ljus maizena (till redning)
1-1,5 dl vitt vin (valfritt, ger en lite vuxnare smak)
4-5 portioner ris (till servering)

Gör så här

1. Hetta upp en stor kastrull med olivolja. Skala, rensa och strimla löken, samt dela champinjonerna i små bitar.

2. Tillsätt löken och champinjonerna i kastrullen och stek de mjuka.

3. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, mjölken, grädden, örtsaltet, svartpepparn, saltet, den torkade basilikan och eventuellt det vita vinet till kastrullen. Rör om och låt koka upp.

4. Häll i maizena, tills såsen nått önskad konsistens (Tips! Gör såsen lite tjockare än du vill ha den, eftersom fisken släpper en del vätska när man kokar den).

5. Rensa och dela fisken i lagom stora kuber och krydda med salt och peppar. Lägg i fisken i såsen och låt koka ca 3-4 min. Klart! Servera med kokt ris och lite spenatblad!

Vill du ha fler recept och inspiration? Kolla in min matblogg via länken: http://nouw.com/elinas_matblogg

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.