600-650 gram sejfilé (gärna färsk)
2 normalstora gula lökar
250-300 gram färska champinjoner
1-2 msk tomatpuré
3,5-4 dl mjölk
2 dl grädde (eller matlagningsgrädde)
2 krm örtsalt
1-1,5 tsk torkad basilika
1 krm svartpeppar
1-1,5 tsk salt
+ salt och peppar till fisken
1 burk á 400 gram krossade tomater med basilika
Olivolja (att steka i)
Ljus maizena (till redning)
1-1,5 dl vitt vin (valfritt, ger en lite vuxnare smak)
4-5 portioner ris (till servering)
1. Hetta upp en stor kastrull med olivolja. Skala, rensa och strimla löken, samt dela champinjonerna i små bitar.
2. Tillsätt löken och champinjonerna i kastrullen och stek de mjuka.
3. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, mjölken, grädden, örtsaltet, svartpepparn, saltet, den torkade basilikan och eventuellt det vita vinet till kastrullen. Rör om och låt koka upp.
4. Häll i maizena, tills såsen nått önskad konsistens (Tips! Gör såsen lite tjockare än du vill ha den, eftersom fisken släpper en del vätska när man kokar den).
5. Rensa och dela fisken i lagom stora kuber och krydda med salt och peppar. Lägg i fisken i såsen och låt koka ca 3-4 min. Klart! Servera med kokt ris och lite spenatblad!
Vill du ha fler recept och inspiration? Kolla in min matblogg via länken: http://nouw.com/elinas_matblogg
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng