Placeholder

Fiskgratäng med spenat och citron

Ingredienser

1 kg mjölig potatis
250 g bladspenat
1 rejäl klick smör
ca 2 dl mjölk
salt
nymalen svartpeppar
muskot
600 g vitfisk
2 dl crème fraîche
skal och saft av 0,5 citron
(klyfta och spara den andra)
0,5 dl dill
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och koka potatisen. Klicka i smör, krydda med salt och peppar och mosa ihop med mjölken. Blanda i muskot och tinad spenat.

3. Lägg fisken på rad i mitten av en ugnsfast form. Salta. Klicka eller spritsa moset runt fisken.

4. Blanda crème fraîche med rivet citronskal, citronsaft, dill, salt och peppar. Bred såsen över fisken och lägg citronklyftorna ovanpå.

5. Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter tills fisken är genomstekt.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr