1 kg mjölig potatis
250 g bladspenat
1 rejäl klick smör
ca 2 dl mjölk
salt
nymalen svartpeppar
muskot
600 g vitfisk
2 dl crème fraîche
skal och saft av 0,5 citron
(klyfta och spara den andra)
0,5 dl dill
salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och koka potatisen. Klicka i smör, krydda med salt och peppar och mosa ihop med mjölken. Blanda i muskot och tinad spenat.
3. Lägg fisken på rad i mitten av en ugnsfast form. Salta. Klicka eller spritsa moset runt fisken.
4. Blanda crème fraîche med rivet citronskal, citronsaft, dill, salt och peppar. Bred såsen över fisken och lägg citronklyftorna ovanpå.
5. Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter tills fisken är genomstekt.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng