Fiskgratäng med kräftor, fetaost och ajvar

Ingredienser

1 msk smör
– 500 g torskfilé i portionsbitar, eller annan vit fisk
– 150 g fetaost
– 170 g kräftstjärtar i lag
– 2½ dl grädde
– ¾ dl ajvar (färdig paprikaröra)
– 1 tsk salt
– 2 krm vitpeppar
– 1 dl finhackad dill

Gör så här

Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform. Riv fetaost grovt i en skål. Låt kräftorna rinna av. Lägg ost och kräftor på fisken.
2. Blanda grädde, ajvar, salt, peppar och dill. Häll det över fisken.
3. Sätt in formen i ugnen på 225° i 20 minuter.
4. Servera gratängen med kokt potatis och grönsallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.