Placeholder

Fisk- och broccoligratäng

Ingredienser

800 g vit fisk, t ex torsk
2 broccolistånd
1 purjolök
1 gul lök
250 g champinjoner
5 dl vispgrädde
200 g färskost
1 fiskbuljongtärning
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Fördela fisken i botten på en ugnsform och krydda med salt och peppar. Skär broccolin i mindre buketter (ta även med stjälken) och koka i lättsaltat vatten 3 - 4 minuter.

3. Häll av vattnet och låt broccolin ånga av. Fördela broccolin ovanpå fisken.

4. Skär purjolök och champinjoner samt finhacka löken. Stek svampen och tillsätt sedan purjolök och lök. Fräs några minuter.

5. Tillsätt färskost, grädde och fiskbuljong och låt puttra 10 - 15 minuter. Smaka av med salt och peppar, häll blandningen över fisken och broccolin och gratinera ca 30 minuter.

5 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.