Fisk med västerbottenstäcke

Ingredienser

Pepparrotskräm
1 dl färsk pepparrot, nyriven
2 dl crème fraiche
1 tsk sjöpungsfond
Turbopeppar och salt

Enkel sallad med rädisor
Ett knippe mandolinade rädisor
Citronzest från 1 citron
1 tsk sjöpungsfond
1 msk olivolja
Turbopeppar och salt

Fisk
Kummelfiléer (torsk eller sej funkar också)
1 dl maizena
2 ägg
1 dl panko
1 dl riven västerbottensost
1 msk citrondill
Salt
Smör

Potatis

Gör så här

?
Snabbrimma fisken

Blanda ingredienserna till pepparrotskrämen och smaka av med salt.

Mandolina rädisorna tunt. Blanda med citronzest och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Blanda panko, citrondill och riven västerbottensost. Panera fisken i först maizena, sedan ägg och slutligen pankoblandningen.

Stek gyllenbrun och fin i smöret på medelvärme.
?️?
Servera med klyftpotatis (eller kokt potatis) och nyriven pepparrot.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.