INGREDIENSER
4 PORTIONER
600 g
filé av kolja, torsk eller sej
½ tsk
salt
1
gul lök
1 msk
smör
2 krm
curry
2
morötter (ca 200 g)
2 dl
crème fraiche
1 dl
vatten
1
ekologisk apelsin: det finrivna skalet + ca ¾ dl pressad saft
1tärning(ar)
fiskbuljong
persilja
Tillbehör
kokt ris eller kokt potatis
haricots verts (gröna bönor)
SÅ LAGAR DU
1. Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar. Salta mycket lätt med ½ tsk salt.
2. Hacka löken och fräs den mjuk i smöret. Tillsätt curryn och låt den fräsa med 1 minut.
3. Skala morötterna och skär dem i tärningar eller tunna slantar. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning till den frästa löken.
4. Låt sjuda 5 minuter och rör någon gång under tiden. Lägg ner fiskbitarna och låt sjuda under lock cirka 5 minuter tills fisken är klar. Smaka av.
5. Strö över finrivet apelsinskal och garnera med persiljeblad eller hackad persilja vid serveringen. Servera med kokt ris eller potatis och haricots verts.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng