1 pkt fryst torsk, 400 g
1 medelstor gul lök
2 tomater
en rejäl klick smör
2 - 3 dl grädde
vitpeppar
citronpeppar
salt
smakrik ost
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Låt fisken ligga framme en stund innan den ska tillagas. Den behöver inte tina helt men ska gå att skära. Lägg en klick smör i botten på en ugnsfast form och ställ i ugnen en stund så att smöret smälter.
3. Skiva löken tunt och hacka den ena tomaten. Ta ut formen och lägg lök och tomat i botten. Skär fisken i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem över grönsakerna i formen. Salta, peppra och häll över grädden.
4. Fördela någon dl riven ost över fisken. Skiva den återstående tomaten och toppa med den. Tillaga mitt i ugnen 25 - 30 minuter tills osten fått fin färg.
5. Servera med kokt potatis och gröna ärter.
3 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…