3.5 dl mjölk
1.5 dl vispgrädde
0.5 st vaniljstång
3 st ägg, delade
0.75 dl strösocker
0.75 dl Fireball
Till servering
1 nypa malen kanel till garnering
1. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna. Lägg även i stången. (Tillsätt också en kanelstång om du vill ha alkoholfri toddy). Värm försiktigt gräddmjölken tills den börjar koka. Ta bort från värmen och låt stå någon timme.
2. Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Rör ned gräddmjölken och smaka av med Fireball. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten. (Den kan stå i upp till 3 dagar.)
3. Plocka ur vaniljstången (och kanelstången).
4. Vispa äggvitorna styva i en ren och torr bunke. Vänd försiktigt ner äggvitorna i krämen. Häll upp i glas, gärna kylda, och garnera med malen kanel.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…