Placeholder

Finsk blåbärspaj

Ingredienser

Pajskal:
150 g kylskåpskallt smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
4 dl gräddfil
1 dl socker
2 ägg
0,5 tsk äkta vaniljpulver
eller 1 tsk vaniljsocker
3 dl bär, t ex blåbär, vinbär
eller hallon
2 msk socker att strö över

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda samman till en deg, gärna i matberedare, och tryck ut den i en pajform. Ställ formen i kylskåp.

3. Vispa ihop fyllningen och häll den över pajdegen. Strö bären över fyllningen och strö över socker.

4. Grädda ca 30 minuter. Pajen är klar när fyllningen stannat. Servera pajen avsvalnad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.