Pajskal:
150 g kylskåpskallt smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
4 dl gräddfil
1 dl socker
2 ägg
0,5 tsk äkta vaniljpulver
eller 1 tsk vaniljsocker
3 dl bär, t ex blåbär, vinbär
eller hallon
2 msk socker att strö över
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda samman till en deg, gärna i matberedare, och tryck ut den i en pajform. Ställ formen i kylskåp.
3. Vispa ihop fyllningen och häll den över pajdegen. Strö bären över fyllningen och strö över socker.
4. Grädda ca 30 minuter. Pajen är klar när fyllningen stannat. Servera pajen avsvalnad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng