Placeholder

Fina färsrulader

Ingredienser

500 g nötfärs
1 ägg
0,5 dl kaffegrädde
salt
peppar

Fyllning:
8 små tunna skivor
rökt skinka
8 stavar god ost
8 stavar kallt smör
1 ägg
2 msk vetemjöl
4 msk skorpmjöl
1 tsk paprikapulver
salt

Gör så här

1. Blanda ned grädde och ägg i färsen. Smaksätt med salt och peppar. Dela färsen i 8 delar. Platta ut varje del till en fyrkant, något större än skinkskivorna.

2. Lägg en skinkskiva, en oststav och en smörstav på varje färsruta. Pensla kanterna med uppvispat ägg och rulla ihop till rulader. Tryck försiktigt ihop skarvarna.

3. Vänd ruladerna först i mjöl, sedan i resten av ägget och sist i skorpmjöl, kryddat med salt, peppar och paprikapulver.

4. Bryn i litet smör i en stekpanna och stek ruladerna 6 - 8 minuter på medelstark värme, tills de fått vacker färg runtom.

5. Gott att servera med potatismos och tomatsallad eller en blandad grönsallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.