500 g nötfärs
1 ägg
0,5 dl kaffegrädde
salt
peppar
Fyllning:
8 små tunna skivor
rökt skinka
8 stavar god ost
8 stavar kallt smör
1 ägg
2 msk vetemjöl
4 msk skorpmjöl
1 tsk paprikapulver
salt
1. Blanda ned grädde och ägg i färsen. Smaksätt med salt och peppar. Dela färsen i 8 delar. Platta ut varje del till en fyrkant, något större än skinkskivorna.
2. Lägg en skinkskiva, en oststav och en smörstav på varje färsruta. Pensla kanterna med uppvispat ägg och rulla ihop till rulader. Tryck försiktigt ihop skarvarna.
3. Vänd ruladerna först i mjöl, sedan i resten av ägget och sist i skorpmjöl, kryddat med salt, peppar och paprikapulver.
4. Bryn i litet smör i en stekpanna och stek ruladerna 6 - 8 minuter på medelstark värme, tills de fått vacker färg runtom.
5. Gott att servera med potatismos och tomatsallad eller en blandad grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk