400 - 500 g fläskytterfilé
eller 4 kycklingfiléer
1 - 2 pkt bacon
0,5 purjolök
3 dl grädde
2 - 3 dl crème fraîche
2 msk kalvfond
3 msk soya
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk dragon
1 tsk paprikapulver
2 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär fläskytterfilén i bitar. Bryn bacon och purjolök och låt baconet rinna av. Lägg purjolök och bacon i botten på en ugnssäker form och lägg köttet ovanpå.
3. Blanda de övriga ingredienserna, förutom osten, i en kastrull. Koka upp och låt puttra en liten stund.
4. Häll såsen i formen och strö över ost. Gratinera ca 25 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng