Placeholder

Filélåda

Ingredienser

400 - 500 g fläskytterfilé
eller 4 kycklingfiléer
1 - 2 pkt bacon
0,5 purjolök
3 dl grädde
2 - 3 dl crème fraîche
2 msk kalvfond
3 msk soya
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk dragon
1 tsk paprikapulver
2 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär fläskytterfilén i bitar. Bryn bacon och purjolök och låt baconet rinna av. Lägg purjolök och bacon i botten på en ugnssäker form och lägg köttet ovanpå.

3. Blanda de övriga ingredienserna, förutom osten, i en kastrull. Koka upp och låt puttra en liten stund.

4. Häll såsen i formen och strö över ost. Gratinera ca 25 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.